Medlemsbrev

Medlemsutskick             2021.11.30

Hej,

Nu lackar det mot jul och vi kan lämna november bakom oss. Just idag då dettaskrivs så kommer det rejäla snöbyar utanför fönstret som ger en förvarning om vad som komma skall.

Sedan förra medlemsbrevet skickades ut har vi hunnit med att genomföraårsmötet i juli samt 4 styrelsemöten och 3 arbetsdagar. Vi är ett tappert sällskap som samlas för att klippa och städa i området. Vi kan bli fler, så vi ber alla medlemmar, som vill att området hålls i gott skick att ställa upp. Vi alla bidrar med det vi kan och orkar och avslutar med fika och snack vid hamnen.
Som vanligt så har vi röjt sly och ställt i ordning hamnen inför vinterdvalan. Vi har även hunnit med att bygga och montera en ny badstege vid norra änden av kajen, byggt ett nytt skåp som placerats i varvet där vi kan ställa kaffebryggare och kokplatta. Även nya bord och bänkar att sitta på och takbelysning som skall monteras under december.
Samlingsplatsen är klar och utegrillen är på plats. Röken har vi inte hunnit med så det tar vi tag i kommande sommar.

Vi har även fällt de träd som vi beslutade om på årsmötet samt klappat två. Så därför måste vi nu ta reda på alla grenar och stammar som ligger på området kring stranden och änget. Grenarna lägger vi på hög på stranden och eldar upp vid lämpligt tillfälle. Stammarna skall vi forsla bort till södra änden av stranden. Detta har vi tänkt att göra den söndagen den 5 december med start kl 10.00. Vi ber därför alla som kan, att komma och hjälpa till med arbetet.

Vi vill även påminna om, att eftersom vi har kö till båtplatser att anmäla till föreningen i god tid om man inte ämnar nyttja sin båtplats under sommaren 2022 eller bara använda båtplatsen under en kortare period. Styrelsen kan då låta köande medlemmar att nyttja dem under den lediga tiden.

Kyllaj Hamnförening jubilerar och fyller 25 år kommande sommar! Det har vi tänkt fira lite extra med lammgrillning och levande musik och kanske andra överraskningar. Vi sitter ute i kalkladan och efter grillningen kan vi samlas i Varvet (lotsboden) för lite efterfest. Allt genomförs med hänsyn till hur pandemisituationen ser ut. Vi återkommer med info i början på sommaren.

Första arbetsdagen på nya året är inte förrän söndagen den 1:a maj 2022 och i år hoppas vi få tända en Valborgsmässoeld kvällen innan och sjunga in våren som tidigare.

Om det är något du undrar över när det gäller föreningen eller styrelsens arbete så kontakta gärna någon av oss. Telefonnummer hittar ni på hemsidan kyllajhamn.se.

Styrelsen tackar för ännu ett gott år och önskar alla medlemmar en god och fröjdefull jul och ett gott nytt år!